Nederlandse stamboeken

Nederland

Stichting NDR
Sinds september 2006 zijn de stamboekgegevens van de Nederlandse dravers via internet beschikbaar op de website van de Stichting NDR: click hier
Tik de naam van het paard in het vakje rechts en click op de knop [zoeken]. Dan krijg je een window van het paard en kun je alle prestaties en de stamboom zien. Voor officiŽle gegevens kan men natuurlijk ook de door de vereniging NDR uitgegeven stamboeken en/of jaarboeken raadplegen.
Click HIER voor een overzicht van wat u kunt krijgen, ook via onze website.

Andere
Er zijn ook particuliere initiatieven:
De enige mogelijkheid om nu alle afstammelingen van een hengst of een merrie met winsommen t/m vorig jaar in Nederland te vinden is via het vernieuwde Computerstamboek van Gerard ter Schure, dat in de afgelopen decennia is opgebouwd. Het omvat alle paarden uit het Nederlandse Draverstamboek en ook heel veel buitenlandse dravers, die op de een of andere manier met Nederland zijn verbonden of internationale cracks zijn/waren. Gerard stelde jaarlijks de veilingcatalogi samen en is in het najaar telkens zeer up-to-date. Sinds begin 2013 is hij ook begonnen met het invoeren van alle winnaars van Klassieke en OB-1 koersen, alsmede de buitenlandse topkoersen.
Het programma ziet eruit als een DOS-programma, maar draait nu onder Windows, met gedeeltelijke muisbediening. Let op: Werkt niet op Apple-machines!!
De kosten bedragen 100 Euro en de (jaarlijkse) updates 20 Euro.
Voor informatie kunt u mailen met: Gerard ter Schure <datalion@caiway.nl>

Voor Nederlandse websites bijv. van stoeterijen, dekstations, etc.: kijk onder [links] in het linkermenu.


Internationale stamboeken

- classicfamilies.net : Op deze website vind je stambomen van de winnaars van heel veel klassieke koersen over de hele wereld (dravers en pacers), tot zelfs de Viereneenhalve Kilometer van Alkmaar toe! Ook de paarden, die zijn bijv. opgenomen in de Hall of Fame op www.archiefndr.nl zijn opgenomen. Van de paarden zijn de pedigrees op te vragen, de klassieke producten van de moeder, de stammoeder (met het volgnummer van de moederlijn), etc.

- www.blodbanken.nu : Op deze website vind je stambomen, producten, statistieken, virtuele afstammingen en gegevens over paarden met nakomelingen.


Europese stamboeken per land (alfabetisch):

BelgiŽ

Voor het stamboek van BelgiŽ klik hier.
Vul de naam van het gezochte paard in het [zoek]-vakje en geef een [enter].

Denemarken

Voor het stamboek van Denemarken zie hier.
Typ de naam van het paard in onder [Hest] en klik op het vakje [Søg] rechts daaronder. Alle informatie over het betreffende paard vindt u onder de verschillende tabbladen. Onder [Resultater] zijn de koersresultaten te zien.

Duitsland

Voor het stamboek van Duitsland zie hier.
Type rechtsboven de naam van het paard in [bij trabersuche]-[enter]. Alle informatie over het betreffende paard vindt u onder de verschillende tabbladen.

Finland

Voor het stamboek van Finland zie hier.
Typ de naam van het paard in het kader boven en klik vervolgens op HAE. De gegevens van het paard verschijnen( eigenaar, fokker etc.). Hevostiedot is de pedigree van het paard, Jšlkelšiset zijn alle producten, Startit is het koersoverzicht en Ohjastajat zijn de verrichtingen van de trainer.

Frankrijk

Le Trot: de officiële drafsport-organisatie van Frankrijk: click hier.
Op de bovenste regel ("rechercher sur letrot.com") kun je een naam van een paard of een persoon intikken [enter]. Dan wordt een aantal mogelijkheden voorgesteld. Click op de gewenste mogelijkheid. Voor een paard kun je dan kiezen tussen Courses en Elevage (Fokkerij). Als je Elevage aanclickt, krijg je de stamboom van het paard, en je kan ook de producten zien, de statistieken en de broers/zusters van moederskant.

Guide des étalons:
Voor een overzicht van de Franse dekhengsten (behalve die van de Staatsstoeterijen): click hier.
Daarna kun je de gids [guide des étalons] openen en bladeren naar jouw gezochte dekhengst. Je kunt ook de zoekfunctie (search) starten en de naam van het paard intikken. Dan verschijnen onder elkaar alle pagina's waarop de naam van het paard wordt gebruikt. Je ziet wel welke de eigen pagina van het paard is. Click daarop. Je kunt inzoomen, etc.

Haras Nationaux: Voor stambomen en producten van Franse dravers, kijk bij de Haras Nationaux: click hier.
Tik de naam van een paard in en zoek. Het belangrijkste zijn de pedigree en de production. Je kunt doorclicken.

trot-pedigree: Een hele informatieve website (trot-pedigree) voor de Franse draverfokkerij vindt u hier.
Tik de naam van het paard in en klik op "rechercher".
Dan komt een uitgebreide stamboom tevoorschijn, waarop u kunt doorklikken naar (voor)ouders. Bij elk paard staat rechtsboven "Sa Production". Als u daarop klikt, krijgt u de nakomelingen met record en winsom. De data worden ongeveer elke 2 maanden bijgewerkt.

Italie

- ANACT (Italiaanse Fokkersvereniging) Click hier
Voor het stamboek van Italie:
Klik op BANCA DATI.
Klik op RICERA GENEALOGIE, typ de naam van het paard in en druk op enter, selecteer nogmaals de naam van het paard en u krijgt depedigree en de afstammelingen van moederskant.
Als u op LEADERS klikt krijgt u een overzicht van de beste 50 paarden van de jaargang. Kijkt u eens bij de 3 jarigen (3 anni)
Als IPOTESI INCROCIO klikt kunt u de pedigree van een mogelijk product samenstellen (mits in het Italiaanse stamboek bekend) U krijgt ook een overzicht van paarden met verwante pedigrees en hun prestaties.
Bij PULEDRI PER STALLONI krijgt u per dekhengst een overzicht van alle geregistreerde producten en hun prestaties. (bv Lemon Dra klik op Trova)

- UNIRE (Italiaans Stamboek) Click hier
voor bijv. de carrière en de producten van een fokmerrie (tik de naam in van de draver, en click dan op [cerca], onderaan staan de winsommen, daaronder staat een knop [Discendenza] en die geeft de producten van het paard.

- GAET (Nieuwsblad Galoppo e Trotto) Click hier
voor bijv. statistieken van vaderpaarden (Menu --> Statistiche) of de afstammelingen van een fokmerrie (Menu --> Genalogi --> Ricerca Cavallo)

- SNAI (Bookmaker) Click hier
voor uitslagen koerspaarden: Cerca cavallo trotto --> tik de naam van het paard in)

Noorwegen

Voor het stamboek van Noorwegen zie hier.
Type onder Søk (ē Hest) de naam van het paard en click vervolgens op Søk. Kies de gewenste als er meer opties zijn.
Dan verschijnt een lijst met de verrichtingen van het paard. Het tabblad Stamtavle geeft de afstamming, waarop u kunt doorclicken op de (voor)ouders en hun producten.

Oostenrijk

Voor een overzicht van alle koerspaarden (ook de Nederlandse imports) van Oostenrijk zie hier.
Onder "Ubersichten" kun je kiezen voor lijsten met beginletters of geboortejaar en daar inzoemen op het paard.

TjechiŽ

Voor het stamboek+de database van TjechiŽ : zie hier.
Click op het tweede tab van links en typ een naam is (bijv. van een geïmporteerd NL-product)

Zweden

Voor de verrichtingen en het stamboek van Zweedse dravers zie hier.
Geef vervolgens in het veld Hastnamn de naam van het paard op en klik op de knop sok (zoek). Daarna heeft u de mogelijkheden uit drie links, Hšrstamning (afstamming), Tšvlingsresultat (koersresultaat) of Avkommor (nakomelingen), van het paard. Klik op de gewenste knop.

Voor statistieken van de Zweedse dekhengsten op travsport.se: hier.

Een belangrijke site is breedly.com: click hier
Voor alle Zweedse dekhengsten op breedly.com: click hier
Hierop kun je ook testparingen maken. Alleen voor Zweedse dravers.

Zwitserland

Voor de verrichtingen en het stamboek van Zwitserse dravers: zie hier


Amerikaanse/Canadese informatie

Amerika

Voor de Amerikaanse dekhengst statistieken en afstammingen klik hier.
Klik op de links voor tweejarige driejarige of oudere paarden om te zien, hoe een dekhengst in die jaargang presteert.

Canada

Voor de Canadese dekhengst statistieken klik hier.
Klik op de links voor tweejarige, driejarige of oudere paarden om te zien, hoe een dekhengst in die jaargang presteert.


© Copyright Fokkersvereniging