Draverfokkers


Wat doen de fokkers van draverpaarden?

Draverfokkers streven ernaar de topatleten onder de drafpaarden te fokken. Door het houden van goede fokmerries en de keuze van prima presterende draverhengsten proberen zij talentvolle veulens te fokken die tot de besten in de draverijen kunnen behoren.

Wat zijn de revenuen voor de draverfokkers?

Draverfokkers worden voor hun werkzaamheden en investeringen gecompenseerd door:
1. veel plezier, eerst bij de opfok en later als jouw fokproduct aan de koersen deelneemt
2. de opbrengsten van de gefokte veulens (op veilingen of via particuliere verkoop). Zelf houden is natuurlijk ook een optie.
3. de fokpremie: de fokker ontvangt meestal een premie van 10% van het prijzengeld van het fokproduct.

Wat is de droom van de draverfokkers?

Het fokken van paarden die in staat zijn om hoofdrol te spelen in de topkoersen in Nederland zoals de Derby, Sweepstakes, Jonkerprijs, Jofferprijs, Productendraverij, Fokkerstrofee, Kampioenschap van Nederland, Grote Prijs der Lage landen en De Prijs der Giganten. Wie wil niet een paard fokken als een (willekeurige greep) Henri Buitenzorg, Kees Verkerk, Vriend, Kelsea Boko, Milo Windspiel, Herbie W, Virgill Boko, Berry's Boy? Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Frankrijk wordt regelmatig door Nederlandse fokproducten een stevige greep in de prijzenpot gedaan.

Wie kan er draverfokker worden?

Iedereen. Talrijke draverfokkers houden hun dieren op eigen grond en in eigen stal, maar er zijn vele fokkers die hun merries stallen bij pensionhouders of stoeterijen, die de merries (en hun veulens) het jaar rond kunnen verzorgen.

Nu is de tijd rijp!!

Fokken wordt steeds leuker. Er komen nu ook fokpremies op de kortebaan en met ingang van 2019 zelfs fokpremies bij in het buitenland verdiend prijzengeld. Lift mee op deze vooruitzichten en fok een draverveulen voor het NL-stamboek. De draverfoikkerij in Nederland is laagdrempelig, maar wel met veel kwaliteit en veel kennis van zaken.
Er worden elk jaar tientallen supergefokte merrieveulentjes geboren, die na hun koerscarrière voor weinig geld als fokmerrie te koop zijn. Soms zelfs bijna gratis op te halen, omdat men er een goed adres voor wil vinden!. Maak hiervan gebruik en wordt draverfokker. En als je al fokker bent, verbeter jouw merriebestand met jonge veelbelovende fokmerries.

Neem contact met ons op
Interesse? Heeft u belangstelling voor de draverfokkerij? Of wilt U meer informatie? E-mail ons en maak uw naam en adresgegevens bekend zodat wij contact met u kunnen opnemen.© Copyright Fokkersvereniging