Wolvega's International Yearling Sale WIYS
op zaterdag 27 augustus 2022

 


Op zaterdag 27 augustus vindt de zesde editie plaats van de Wolvega International Yearling Sale. De dagindeling is als volgt:
13:00 uur (vanaf) bezichtiging van de jaarlingen in de stallen
15:00 uur voorstellen der jaarlingen
16:30 uur snackbar open (er is ook een buffet voor 37,50 Euro, waarvoor men zich moet opgeven)
18:00 uur opening door John Bootsman
18:05 uur aanvang veiling.

Als je een tafel in de veilingzaal wilt reserveren voor het programma vanaf 18:00 uur dient men zich aan te melden. Zie ook ondereen deze pagina.
In andere zalen kan men de veiling via schermen volgen.
De veiling is ook via de live-stream van Victoria Park Wolvega thuis te bekijken. Link staat op de website van de veilingorganisatie.
Voor een artikel over de veiling: zie onderaan deze pagina.

Advertentie
De Fokkersvereniging heeft op de woensdag vóór de veiling onderstaande adverentie
geplaatst in het weekblad "De Paardenkrant", dat door veel vakmensen uit de hippische sporten
wordt gelezen. Er stond in dit blad ook een artikel van de hand van Ferry Hollander over
Riet Hazelaar, die de Duitse merrie-Derby heeft gewonnen en daarmee 60.000 Euro
heeft verdiend. Pure reclame voor onze sport en fokkerij.

topper


toppertopper

Boven: Dit is het blad waarin onze advertentie staat, midden boven op de rechterpagina
(op blz.14). Deze krant uit 2022 omvatte 24 pagina's, waarvan slechts 2 met advertenties.
Het blad heeft dichtgevouwen een groot A3-formaat en de advertentie is goed leesbaar.
Bereik: ca. 40.000 personen.De 77 jaarlingen
In totaal staan er 77 jaarlingen in de catalogus:
Met 5 nationaliteiten, waarvan sommige met de dubbele nationaliteit.

Voor de COMPLETE CATALOGUS van Int. Yearling Sale in Wolvega 2022: Click HIER
(staat klein bovenaan de pagina; maak hem groot: Fullscreen)

Voor de website van Int. Yearling Sale in Wolvega: Click HIER
(hierop staat ook een link om de Catalogus te downloaden)

Hieronder: Dit is het eerste jaarling in de veiling.
Hij heet Ozosnel en het is niet het paard van Sinterklaas.
Van alle paarden zijn zulke filmpjes te zien via Facebook.


De zesde editie, de beste ooit!

artikel uit Draf&Rensport nr. 33 d.d. 17 aug. 2022
door Hans Sinnige

In totaal staan er 77 jaarlingen in de catalogus: 50 Nederlanders, 5 Duitsers, 8 Zweden, en 14 Fransen waarvan 7 met de dubbele nationaliteit. Er zijn 55 verschillende vaderpaarden present maar de producten van Charly du Noyer en Feeling Cash zijn met elk vijf stuks in de meerderheid. Tot dusver is er 1 schrapper bekend: #9 Oase YB. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aandeel van Nederlandse fokproducten nog nooit zo groot geweest. John Bootsman: "Dat is natuurlijk een gevolg van de Trotting Classics Tour, wat ook het beleid van de Boko Stables heeft veranderd. Ik heb de laatste jaren nog nooit zoveel Nederlandse Boko's gefokt als nu. In het TCT-circuit worden hoge fokpremies uitgekeerd en in tegenstelling tot de normale regeling vloeit de beschikbare fokpremie altijd voor 100% terug naar de Nederlandse fokkers. Voor de finale van de Klaas Bootsman TCT Derby, waar 10.000 euro aan fokpremies te verdelen was, heeft echter geen een Nederlands gefokt paard zich gekwalificeerd. Het geld ligt dus echt voor het oprapen. Ook is het kopen van een Nederlands jaarling extra interessant geworden omdat je 25% korting krijgt op alle inleggelden van de TCT, gesponsord door de NDR."

Beste aanbod ooit
"Vorig jaar gaf de komst van de TCT ook een positieve impuls aan de veilingprijzen", merkt Ralf Dekker terecht op. "De jaarlingen werden toen voor gemiddeld ruim 12.000 euro afgeslagen, een super resultaat voor de inbrengers. Eigenaren hebben weer perspectief gekregen om met een jong paard in eigen land te koersen voor veel prijzengeld. Daarom durven ze meer te investeren in jaarlingen. En dat stimuleert fokkers om te blijven fokken, eventueel een nieuwe merrie aan te schaffen of een duurdere hengst te gebruiken."
Ook dat laatste lijkt het geval te zijn als we de lijst met jaarlingen onder de loep nemen. Dekker: "Dit is qua aanbod de beste veiling ooit, durf ik wel te zeggen. Zonder iemand te kort willen doen is het toch best wel bijzonder dat we twee Face Time Bourbon's gaan veilen. Dat zijn #53 One Way Wind Flevo uit Delphine Flevo en #64 Olivia Bourbon, het eerste product van de klassieke Hillary Queen. Ook #71 Our Six Pack Flevo is als dochter van Six pack zeer exclusief, net als #72 Oppenheimer Boko als halfbroer van de veilingtopper van vorig jaar. Maar ook het eerste product van Touch of Wind Bi #62 Ora Wind Flevo, de Bar Hopping-zoon #66 Orlando Scott en de jaarlingen van Newport Breeding die met veel nieuwe Amerikaanse moederlijnen op de markt komt." Voor de koper met een meer bescheiden portemonnee is er ook genoeg te scoren. "In de eerste vijf edities zijn er genoeg toppers voor een relatief klein bedrag afgeslagen. Bijvoorbeeld Luuk Schermer ( 5.500), Keytothehill ( 4.500), Kate Baldwin ( 4.000), Gerben ( 3.500), Kimberly's Wish (4.500) en Pearl Vrijthout ( 7.500). Het is voor een ieder de uitdaging om de koopjes er dit jaar weer uit te filteren. Alle beschikbare video's zijn te vinden op www.yearlingsale.nl, het YouTube-kanaal YearlingSale Wolvega en op de Facebook-pagina Wolvega International Yearling Sale."

Actueel aanbod
De kwaliteit van de 77 jaarlingen is eigenlijk te groot om slechts enkele paarden uit te lichten, maar op de baan is de laatste tijd veel reclame gemaakt voor: #17 Onyx Vredebest als volle broer van Jonah Vredebest, #18 Off You Go als halfzus van Newcomer Finale-winnares Keep Flying, #27 Olga W als halfzus van Sweepstakes-tweede Maikel W, #32 Olivier Flevo ais halfbroer van Derbywinnaar Lorens Flevo, #40 Olympia Scott als halfzus van Derbywinnaar Muscle Scott, #44 Otis Dream als volle broer van jaargangstopper Mistral, #50 Oliver Transs R als volle broer van Hambo Transs R, #56 Limbourgois als halfbroer van Sir Express, #58 Opal Stone als halfzus van Magnum Stone, #68 Olaf Schermer a1s volle broer van Lover Schermer, #69 Ohio Lobell als halfbroer van Triple Crown-winnares Lana Lobell en #74 Oshawa River als de halfbroer van Derbywinnaar Kentucky River.

De veiling live bijwonen?
In tegenstelling tot de vorige twee edities, toen er strenge coronarestricties golden, hoef je je als bezoeker van de veiling niet per se vooraf te melden. Ralf Dekker: "Iedereen is welkom, van potentiele kopers, tot inbrengers en algemeen geinteresseerden. Er zijn tijdens de veilingavond veel tafels en stoelen beschikbaar maar wil je toch een reservering maken, stuur dan een mail naar sale@victoriaparkwolvega.nl met het aantal personen dat je wilt komen. Doe dat zo snel mogelijk vanwege de indeling van de zaal. Tussen de bezichtiging en de veiling zelf is er een buffet geregeld voor 37,50 euro per persoon. Aanschuiven kan vanaf 16.30 uur. De kaarten daarvoor zijn te koop op de dag van de veiling bij de infobalie van Victoria Park. De veilingavond is ook online te volgen via de livestream van Victoria Park Wolvega."

topper

Boven: Beeld van een eerdere veiling op Victoria Park Wolvega.

Veilingresultaten per nationaliteit
Er waren 6 afwezigen: #4, #9, #30, #35, #44 en #69.


VERSLAG
Voor het verslag van deze veiling uit het weekblad "Draf&Rensport"
Click HIERVoor nieuwe kopers staan er op deze website nog enkele tips:
Lees het artikel "Een jaarling kopen en dan?", over trainingskosten etc.
Click hier

En over het beleren: Click hier

Voor de resultaten van vorig jaar: Click hier© Copyright Fokkersvereniging